Kerstkaartanalyse

Het is populair om kerstkaarten te versturen die iets met het goede doel te maken hebben. Veelal staat er een logo op van de charitatieve instellingen, waaruit de ontvanger dan kan afleiden dat er ook een deel van het geld naar het goede doel is gegaan.

Dat is tot daar aan toe, maar de brief die ik donderdag ontving, sloeg de plank goed mis. Een brief van een toonaangevende organisatie met als strekking: wij verzenden geen kerstkaarten dit jaar, maar in plaats daarvan hebben wij een storting gedaan bij een goed doel. Maar jezelf daarvoor wel even goed op de borst kloppen in een brief naar al je relaties om hen te laten weten hoe goed je wel niet bent. Stelletje hypocrieten.


Comments

Eén reactie op “Kerstkaartanalyse”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *