Op de fiets

Kerstvakantie bestaat uit het veelvuldig fietsen naar de stad, zo komt het me voor. De noordelijke route of de zuidelijke route, ze ontlopen elkaar niet zoveel. De noordelijke lijkt iets korter maar is lelijker, heeft vreemd genoeg vaker regen en heeft meer stoplichten. Ik ben niet zo’n liefhebber van stoplichten, ook niet op de fiets. Stilstand is achteruitgang, heeft eens iemand gezegd.

Op weg naar de stad passeerde ik het ding. Ik zeg: het ding, omdat ik niet weet wat het is. Noem het een kruispunt en je doet afbreuk aan de hogere gebouwen die er rondom geposteerd staan. Noem het een plein en zie dat het eigenlijk vooral een asfaltvlakte is waar vier wegen elkaar uitgebreid begroeten. Noem het een verkeersplein, en zie dat dat ook geen juiste omschrijving is omdat fly-overs en turborotondes ontbreken.

Kerstvakantie bestaat uit het veelvuldig fietsen naar de stad. Driemaal raden wat ik dadelijk ga doen. Ik zal een andere route nemen.


Comments

2 reacties op “Op de fiets”

  1. en een nieuwe leej! ๐Ÿ™‚

  2. Ik weet niet hoe ver de afstand is, maar een keertje lopen in plaats van fietsen kan ook heel verfrissend werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *