Noties bij een omweg

Omfietsen is het vandaag de dag. De bouwput breidt zich langzaam uit en eet steeds meer stukjes rechttoe-rechtaan fietsroute op. Om alles te omzomen met hekwerk.

Omfietsen dus. Tegen de koude wind die waait tussen de bomen die geen beschutting geven, langs die fletse kantoren waarvan je je afvraagt of ze er ooit als nieuw uit hebben gezien. Toch zijn ze nog niet zo oud, weet je uit ervaring. De straat is hobbelig door gravende boomwortels, de onregelmatige stenen doen je fiets aritmisch kraken en piepen. De lucht toont bewolking die vanuit het westen de stad in komt drijven. Het zal straks regenen op de terugweg maar voor nu ga je nog een keer op je trappers staan. Hier vlakbij is je bestemming.


Comments

Eén reactie op “Noties bij een omweg”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *