In vele steden krijgen mensen met een laag inkomen een speciale stadspas (Amsterdampas, Rotterdampas, U-pas, Ooievaarspas), waarmee ze kortingen kunnen krijgen bijvoorbeeld zwembad, museum, sportvereniging of bibliotheek. Van een bibliotheekmedewerkster begreep ik dat in haar bibliotheek niet alleen boeken met deze pas kostenloos kunnen worden geleend, maar dat er ook een tegoed op de pas staat om jaarlijks voor 40 euro aan DVD’s te lenen. Het tegoed op die pas kan ook gebruikt worden om een kopje koffie te nuttigen in de bibliotheek. Of om iets te eten. En dus komen er mensen langs om hun tegoed in een keer uit te laten keren door 40 Marsen uit de snoepautomaat te trekken. ‘Boodschappen doen’, noemen ze dat, vertelde de bibliotheekmedewerkster.


Comments

2 reacties op “Mars!”

  1. en daarna een potje cultuurkakken. oh heerlijk verschijnsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *