Vloed

Een golf. Verder kom ik nog niet met de zoektocht naar een geschikte metafoor. In september leek het nog zo’n leuk grapje, de de dubbelzinnigheid van Fortis’ slogan Here today, where tomorrow. Een grapje en weer verder met het verzetten van bergen werk. Werk genoeg, immers.

Maanden verstreken. De kranten schreven het ene na het andere onheilsbericht, maar ach, dat zijn kranten, dat is maar op papier. Alsof de golf maanden nodig heeft gehad om de Atlantische Oceaan over te rollen – van Wall Street dwars door een economische doolhof van afhankelijkheden naar hier. En nu voel je langzaam je voeten natter worden.

Alternatieve metaforen zijn het kaartenhuis of de dominostenen, maar die spreken me toch minder aan dan de golf. Heeft u nog geschikte metaforen?


Comments

Eén reactie op “Vloed”

  1. “Vloed” doet me een beetje (veel) denken aan de Flood uit Halo. Heeft op zich ook genoeg met onheil te maken, natuurlijk, en met “pakken wat je pakken kan”.

    Als je echter de armen eraf geschoten hebt, zijn ze best vermakelijk. =]

    (verder gaat het prima met me, heus)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *