Fait divers

Bij het stoplicht stond een rood Golfje. U kent ze wel. Genre vroem vroem vrrrrrrroeem. Linksaf voorsorterend ging ik naast hem staan. Dat viel tegen. Uit zijn houding kwam meer adrenaline dan uit zijn uitlaat.

*

Voorprogramma speelt de hoofdact weg. Uw aandacht voor Frank Turner

*

Vrijdag. Een maartse middag. De lente is begonnen. Ik denk vroeg naar huis te kunnen rijden, maar beland in een tomeloze file. Zo eentje die vroeger maakte met mijn autotjes op het speelkleed. Zo een waarbij het kruispunt vastloopt en vast blijft zitten als in zuidelijke landen. Toeteren. duwen, trekken. Af en toe barst het verkeer open als een zwerende wond die wordt doorbroken en schiet alles in beweging. Na anderhalf uur was ik dertig kilometer verder.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *