Wat met xenon kan

Is er iemand in de zaal die verstand heeft van Kunst?

Een drie kwartier geleden stond ik voor het stoplicht om de snelweg op te rijden. Rondom mij verzamelden zich andere auto’s. Ook ik besloot om mijn richtingaanwijzer aan te zetten, hoewel het evident was dat ik naar links zou gaan. Tik-tak-tik-tak. Zo knipperden wij allen terwijl het stoplicht op rood stond.

Verexcuseert u mij alvast, soms heb ik wat rare gedachtenkronkels, gevaarlijk ben ik verder niet. Knipper knipper knipper, we zouden er een symfonie van moeten maken. Een georkestreerd systeem van knipperende auto’s. Misschien een leuk werkje voor een conceptueel kunstenaar?

En tegen de tijd dat je dan toch je naam als conceptueel kunstenaar hebt gevestigd kan je het ook wel wat groter aanpakken. Ik stel me zo voor dat we de ring voor een paar uurtjes af sluiten voor alle verkeer en vervolgens zo ’s avonds laat een ballet van auto’s organiseren met harmonieus heen en weer rijdende koplampen. Zeventig camera’s erbij, live uitzending in 153 landen en tweehonderduizend man publiek op de viaducten. Jammer genoeg vrees ik dat de ingenieurs van Rijkswaterstaat daar het nut niet van inzien, maar voor wie nog een loopbaan zoekt als conceptueel kunstenaar kan met dit idee en kleinschaligere varianten toch zeker tien jaar zoet zijn.

Tenzij het natuurlijk al eerder bedacht is, maar daarom vroeg ik dus of hier kunstkenners in de zaal waren.


Comments

4 reacties op “Wat met xenon kan”

  1. Briljant. Uitvoeren die hap.

  2. maarten avatar

    Wat let je, Quirk, als u nog van loopbaan wil wisselen ๐Ÿ™‚

    Toen ik aan het eind van de avond naar huis reed bedacht ik dat we het vanwege de duurzaamheid beter met fietsen kunnen doen. Maar dat zijn details.

  3. Ik heb geen rijbewijs. En geen zin om te fietsen. En geen ambitie tot loopbaanswitch?

  4. maarten avatar

    Die eerste twee moet je delegeren. En achter die derde zet je zelf al een vraagteken, dus slaap er nog een nachtje over ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *