Van haastig spoed en het gaat net aan goed

Leermoment, zou een passend buzzword kunnen zijn. Maar ik leer het ook nooit. Minder treuzelen. En dus bedenk ik als ik de fiets al uit het hok sta te sleuren dat ik nog fietslampjes nodig heb want het is donker. En dat handschoenen me in de kou ook goed van pas kunnen komen. Dus sprint ik terug.

Op de fiets rijd ik door de langzaam opbouwende sneeuwprut. Nu nog een beetje, over een paar uur genoeg om de wereld wit te wassen. De lichten staan telkenmaal op groen, dat zit mee. Nog drie minuten als ik de fiets ergens tussen de andere fietsen aan zijn lot over laat. Rennen naar de kaartautomaat, want als ik sneakers draag ben ik even geen heer van stand.

Kaartautomaat. Ok. Daarheen. 1 ticket. Met korting. 2e klas. Vandaag geldig. Pinnen. **** (dat is mijn pincode). Geen bon.

De automaat spuwt iets uit en ik ren door, mijn handschoenen niet vergetend, naar beneden, hoor ik daar deuren sluiten? De roltrap afgestort zie ik op het perron twee mensen rennen naar een conducteur die bij de voorste deur staat te wenken. Grote passen en ik heb ze bijgehaald als we de trein in springen.

Tien minuten later komt de conducteur kaartjes knippen en ik reik zonder te kijken een ongestempeld kaartje. Hmm, bromt de conducteur, Utrecht-Utrecht Zuilen, dat gaat niet helemaal goed. Een moment lang stort mijn wereld in – ik heb toch niet een verkeerd kaartje uit de automaat gehaald, een vergeten bonnetje van een vorige passagier ofzo? Daarna kom ik weer bij zinnen en bedenk dat ik gewoon een ongestempeld kaartje van twee weken geleden heb gegeven. Ik overhandig mijn kaartje en weet daarna zelfs vijf opgaven van het NRC-cryptogram op te lossen.


Comments

2 reacties op “Van haastig spoed en het gaat net aan goed”

  1. Weet je wat ik laatst had? Een kaartjesautomaat op het station waarvan ze de volgorde van handelingen omgedraaid hadden! Na, man. Moest ik eerst zeggen of ik een bon wilde, alvorens ik de rest kon doen. Ik heb van de weeromstuit drie minuten naar dat ding staan gapen. Miste bijna mijn trein! Gelukkig ben ik altijd wel dik op tijd. Mijn klokken lopen namelijk allemaal voor en ik weet niet precies hoeveel. 😉

  2. Ik heb ook altijd haast ’s ochtends. Meestal omdat ik laat ben. Maar tegenwoordig ben ik ook vaak vroeg. Nog voor de 40% korting tijd zelfs. En dan komen er dus 2 kaartjes uit de automaat: een kortingloze voor heen en een kortingrijke voor terug. Die 2e heb ik nu dus al 3 keer in de automaat laten liggen omdat ik zo gewend ben dat ik maar op één kaartje hoef te wachten..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *