Hobbesiaans brood

Als ik op maandagavond de wekelijkse boodschappen doe, komt het regelmatig voor dat er geen brood meer verkrijgbaar is. Of alleen nog een paar rariteiten. Zo eet ik dus regelmatig toastbrood. En heb ik ook van dat Henk Gemster-Becelbrood gehad. Best interessant, alles proeven.

Maar het Zonnatura brood van afgelopen maandag sloeg alles. Letterlijk. Na anderhalve dag was het een harde klomp geworden. Nu zitter er weinig of geen toevoegingen in, dus blijkbaar behoort dat bij de natuur: brood waar mee je elkaar de hersens in kan slaan. Wat me dan weer brengt bij het vermoeden dat Zonnature brood blijkbaar gebakken wordt door mensen die de natuurlijke toestand van Hobbes willen herstellen. Gezien de verkiezingsuitslag zijn we al aardig onderweg. Nu alleen nog wat meer Zonnatura kopen.


Comments

3 reacties op “Hobbesiaans brood”

  1. Volgens mij winkelen we bij dezelfde supermarkt. Meestal kom ik ook thuis met van die obscure broden met belachelijke namen, die duur zijn en op de koop toe niet eens te eten. Ik heb dat nooit begrepen van supermarkten. Ze verkopen de meest grote onzin en nutteloze zooi, maar na vijven een fatsoenlijk brood in de schappen aantreffen vereist niets minder dan dom geluk.

  2. maarten avatar
    maarten

    @Erik: Misschien onze eigen broodverkoopstalletje beginnen, elke werkdag vanaf 5 uur naast de supermarkt, voor het goede brood?

  3. Nou, ik weet niet of dat zo’n goed plan is. Het laatste brood dat ik zelf gebakken heb was namelijk goed bruikbaar als snijplank of eventueel als molensteen. Dan kom ik zelfs nog uit een bakkersfamilie. Mijn oom zou me een klap voor m’n hoofd geven, als ie het wist. En m’n opa zou zich omdraaien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *