Toiletten / Haakjes

Na het vorige weekend staat er ‘Toiletten / Haakjes’, en onderstaande foto, op het digitaal kladblok.

Een idee dat ontstond na een dag op pad, waarbij verschillende openbare toiletten werden bezocht. Reeds enige tijd ben ik ze aan het documenteren, interieurs van toiletten. Op een vierkante meter wordt je immers nogal geconfronteerd met je omgeving. Tegen de muren opvliegen is nergens zo eenvoudig.

Bovendien: wat valt er nu helemaal te doen in een toilet, behalve je behoefte. Niet dat ik pleitbezorger ben voor tv-schermen met customized content in toiletten, of iets dergelijks. Muziek op toiletten is al een licht inbreuk op de gedachte dat die dingen een noodzakelijk kwaad zijn waar we liefst niet te veel over nadenken.

Interieurs van publieke toiletten zijn tijdsbeelden. Daarnaast is het een interessant idee om een dagboek bij te houden op basis van bezochte toiletten. Op deze foto’s zag u achtereen Amsterdam, Rotterdam, Gouda en Venray.


Comments

8 reacties op “Toiletten / Haakjes”

 1. maarten avatar

  Niet dat ik dat ga doen hoor, een dagboek met toiletten. Het idee is leuker dan de uitvoering.

  Voor geinteresseerden: ik bedacht dat ik eerder een idioot stukje over de verhoging van de belevingswaarde van toiletten heb geschreven:
  http://www.filmvanalledag.nl/archive/2006/10/05/de-toekomst-van-toiletten

 2. Nee doen.
  Lijkt me een goed project.

  Foto 1 & 2
  daar zou ik kunnen wonen.

  En in Venray zou ik
  nog niet dood gevonden willen worden.

  Maarten, Maarten, Maarten.
  Op wc’s met een cameraatje.
  Jij ouwe George Michael.

 3. Ik maakte ook ooit es een foto op een toilet in Parijs. De mensen die ‘m later aanschouwden vonden dat raar, dat je een foto maakt op een toilet. Ik vond ‘m wel cool: http://www.flickr.com/photos/villadesroses/3821082446/in/set-72157615911773443/

  Ik ben blij om te zien dat het dus toch niet aan mij ligt. ๐Ÿ˜›

 4. Prachtige serie, mogen er nog best een stuk of tien bij. En dan weer verder.

 5. Nou ja, als je je handen maar wast en de camera af en toe met een doekje afdoet. ๐Ÿ˜‰

 6. maarten avatar

  @Frank: in Venray niet nee. Gelukkig ben ik er tot nu toe altijd levend vandaan gekomen.
  @Anderen: het idee om er een serie van te maken zal ik nog eens in overweging nemen.

 7. Het shot van Rotterdam vind ik mooi. Maakt je camera geluid als je een foto maakt? Ben heel benieuwd wat je medetoiletbezoekers zich bij dat geluid in hun hoofd zoude halen. ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *