Autorijden met planologen

Terug naar de stad. Laten we over de A2 gaan, stel ik voor, dan kunnen we nog even zien hoe het daar gaat. En omdat ik zelf rij, is het besluit daarmee genomen. Niet dat daarmee veel nieuws te zien is als je er twee weken eerder nog langs bent gekomen. Maar iedereen die daar wel eens langskomt, weet dat er wel wat veranderd is de afgelopen jaren. Maar planologen zien graag nieuwbouw, dus nog een keer langsrijden kan geen kwaad.

Dus verplaatsen we ons met het maximum van 90 in het uur langs de nieuwe stadspoort die hier verrijzende is. Daar is de Wall, wijs ik aan, daar heb ik mijn camera gekocht, bij de Saturn.

Verontwaardiging klinkt. Bij de Saturn? Op die lokatie? Maar dat is een PDV!

(Een PDV is een Perifere Detailhandelslocatie, een winkelcentrum aan de rand van de stad, dat concureert met onze historische binnenstad, en minder leven in de binnenstad betekent minder geld voor het behoud van de binnenstad. Kortom: het kopen van een camera bij een PDV is een immorele daad, waarmee je doelbewust schade aanbrengt aan de kwaliteit van de binnenstad. Denkt u daar nog even over na, als het weer tweede pinksterdag is.)

Daarmee staat de paradox: we rijden er langs om de de nieuwbouw van het winkelcentrum te bekijken, maar willen er niet kopen.

(wordt vervolgd)


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *