Raffinage

Na Bergen op Zoom beweegt de A4 zich zuidwaarts door de bossen. Er is daar een punt waarop de weg naar het westen draait en een open, Zeeuws landschap zich aan de automobilisten ontvouwt.

Maar geen route naar Zeeland vanavond. Sowieso is er in het donker geen snars te zien van het landschappelijk spektakel.

Linksaf, naar het zuiden. Het druppelt een beetje. Aan de horizon gloeit de petroleumindustrie van Antwerpen. Ik knal 120 door langs bordjes die me melden dat ik spoedig in Zandvliet ben. Kuilen en hobbels laten me in ieder geval weten dat ik Belgie ben binnengereden. Kijk. Hier heb ik nog nooit gereden. Betonnen wanden. Halfverlichte industriele gebouwen. Deadbeat van A Place to Bury Strangers draagt nog bij aan de sfeer (luisteren op eigen risico) van dit verlaten stuk ringweg.

Een opdracht met UFO’s had ik gekregen van de fotoclub. Ik pluk wat rond met de telefoon.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *