Achtergrondgeluid

Toen ik Tivoli binnenkwam stond Francis te spelen. Met de dynamische (sorry voor dat woord), haast manische manier van doen van de zangeres werd de aandacht van het merendeel van het publiek getrokken. Maar niet alleen de actie, ook degelijk spel en een dijk van een stem zorgden voor een grote verrassing. (spotify afspeellijst).

Pauze volgde, het podium werd verbouwd. Een piano bleef staan, er verschenen wat gitaren.

Een dame genaamd Idiot Wind neemt plaats achter de piano. Gewapend met een piano en een stem gaat ze de zaal te lijf.

Tevergeefs. De zaal kletst haar dood, wachtend op de hoofdact van vanavond. Al ben ik voor de gelegenheid wat meer vooraan gaan staan, ook daar staan genoeg mensen te babbelen in plaats van te luisteren. Het is dat het kaartjes onbetaalbaar zouden worden als deze mensen ze niet ook zouden kopen (en de bieromzet zouden stimuleren), anders zou je ze er persoonlijk uit willen schoppen.

Het toppunt wordt bereikt als ik naast me een lang gesprek hoor beginnen met een opmerking ‘Mooi hé?’


Comments

3 reacties op “Achtergrondgeluid”

  1. Mooi gesproken! Maar gelukkig was iedereen wel stil bij The Tallest Man On Earth. Tivoli had trouwens nog wel een pogong gewaagd met flyers tot stilte te manen.

  2. Ik ben tegenwoordig verbaasd als mensen wel hun mond houden tijdens concerten. Overigens praat ik er zelf tijdens een voorprogramma ook wel doorheen als het me niet bekoren kan, maar meestal sta ik dan nog niet vooraan. En als mensen naast mij praten tijdens de ‘hoofdact’ zeg ik er wat van. Heb al veel boze blikken toegeworpen gekregen, maar het werkt negen van de tien keer wel.

  3. @AvieNL, ja gelukkig wel stilte tijdens Tallest Man on Earth. Maar toch. Ik kom voor een heel festival en niet voor een hoofdact.
    @Borg: Gelukkig kan het ook anders: bij Olafur Arnalds pas (http://www.filmvanalledag.nl/archive/2010/11/24/varia) was het pu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *