In de trein (68)

Naar het centrum van Almere ging ik en omdat er volgens NS.nl een intercity reed lied ik me verleiden om met de trein te gaan. Dat die intercity gewoon een oud type dubbeldekker was die ook nog 5 keer stopte, viel een beetje tegen.

De batterij van mijn telefoon was al voor 1/3 op en ik was er die ochtend achter gekomen dat ik de oplader op kantoor had laten liggen, waar ik pas een dag later weer terug zou komen. Al te uitgebreid internetten op de telefoon tijdens de reis zat er dus niet in als ik nog langer bereikbaar wilde zijn.

Dus keek ik wat rond. Bij Overvecht vond ik nog wat nieuwe locaties voor de serie ’36 foto’s van de Domtoren’. Ik lees de Metro. Koop die krant, hij is gratis zou Jacq aanvullen maar dat hoorde ik niet. Op de strips na kan ik me ook niet herinneren wat ik gelezen heb.

Twee studenten spreken hun ervaringen met stage lopen op het Mediapark door. Een van de twee werkt bij Metropolis, de documentaireserie van de VPRO. Ze spreken over hoe je ruw gefilmd materiaal verwerkt tot een samenhangend verhaal. En over de ondertitels – hoe je die in XML-bestanden kan importeren en exporteren, wie die dan nog nabewerkt en dat je soms die Indiase vrouw net iets anders laat zeggen omdat dat beter bij je verhaal past.

‘Ssst, dat moet je hier niet zeggen’.

Tja. Ik schrijf een weblog. Dan weet je wel dat de werkelijkheid af en toe moet wijken voor een samenhangend verhaal.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *