Het Kastje

Het begon met dat ik geroepen had dat al die standaardmeubels saai zijn, design onbetaalbaar is, en dat ik dus zelf maar wat wilde gaan maken in het nieuwe huis. ‘Kan je dat dan?’ was de wedervraag geweest. Ehm. Ja. Voor iemand die nooit veel getimmerd heeft best een goede vraag.

Dat, in combinatie met het feit dat ik geen goede plek had om mijn schoenen te stallen en me ergerde aan het rondslingeren van de schoenen en de weigering iets bij de Ikea te halen, zorgde ervoor dat ik zelf iets ging bouwen. Enfin. Een aantal van u heb ik dat verhaal al verteld.

Aanschouw het proces:

Het begint met een simpel lijntje

SONY DSC

Zagen

SONY DSC

Boren en schroeven

SONY DSC

En er staat een geraamte

SONY DSC

Test met liggend plankje

SONY DSC

Liggers in grondverf, plankje op zijkant

SONY DSC

Alles in de grondverf

SONY DSC

Het laatste stukje verfwerk

SONY DSC

Het eindproduct

SONY DSC

Ondertussen heb ik, vanwege al dat gepraat over meubels bouwen, beschikking gekregen over nog veel meer houtmateriaal (onder meer 12 planken van ruim 2 meter), dus wordt vervolgd.


Comments

5 reacties op “Het Kastje”

 1. Ik vind dit dus behoorlijk heldhaftig, hè. Ik zou eindigen met drie plankjes, zielig aan elkaar getimmerd met scheve spijkers en een dikke duim. 😉

 2. Gij held! Gerrit is ook trots op je.

 3. maarten avatar

  Dank u!
  @Rosalie: gelukkig heb ik ook geen spijkers gebruikt, maar schroeven, dan sla je minder snel op je duim 😉

 4. Ik wist helemaal niet
  dat er zoveel pizza’s
  en platte broden bestaan.

 5. maarten avatar

  Er is ook wel wat creatief geboekhoud met de aantallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *