Nederland-Duitsland

Het was een drukte van belang in de avondschool. De ruimte waar de avondmaaltijd gebruikt kon worden had vol gezeten met deelnemers aan allerlei verschillende cursussen. Hoewel de formele naam post-HBO-opleiding is, vind ik avondschool eigenlijk ook wel een mooi woord, iets dat stiekem uit vervlogen tijden komen. Iedereen verzint ondertussen een mooiere, beter verkopende naam voor z’n opleiding en volgens google komt men de meeste avondscholen ook in Vlaanderen tegen. In Vlaanderen zijn ze minder snel geneigd mooie woorden te vervangen door nieuwe marketingslogans.

Voor de pauze heb ik mijn twee uur al gevuld, tot op vijfenveertig seconden precies binnen de afgesproken tijd volgepraat. Nu mag mijn collega vertellen en ik glaasjes water nippen en af en toe iets aanvullen.

Het is bij half acht als een man, de beheerder van het pand langs komt met de melding dat er tientallen autoruitjes zijn ingeslagen op het parkeerterrein. Iedereen snelt naar de auto’s maar uiteindelijk blijken er maar twee auto’s bij de ingang zonder achteruit te staan. De dieven, naar verluid ‘in een Skoda met een Pools kenteken’, hebben snel hun slag geslagen, of in ieder geval dat geprobeerd. Ze dachten zeker dat iedereen binnen zat te kijken naar Nederland-Duitsland en volledig gebiologeerd was door Klose en Müller. Of misschien dachten ze dat niet, maar hee, er moet toch een titel aan dit stukje worden gegeven?

(Mijn auto is ieder geval ongeschonden de strijd doorgekomen, en de 5 laptops die we bij ons hadden stonden binnen).


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *