Een woensdagmiddag half twee. Ik moet tanken en laat ik dan ook maar wat te eten halen op een tankstation langs de A15.

Dus sta ik bij de automaat benzine in het scheurmonster te stoppen.

Zoef. Zoef. Zoef. Zoef.

Later als ik terug in de auto ben zie ik een gemiste oproep op de telefoon.

Zoef. Zoef. Zoef.

En omdat ik ’s ochtends te lui ben om brood te smeren en te laat ben voor de lunch loop ik voor iets eten naar het winkeltje.

Er staat een gigantische rij voor de vers gesmeerde broodjes. Een baguette met kruidenkaas lijkt me wel wat, en verantwoorder dan stroopwafels, en smakelijker dan voorverpakte sandwiches uit de koeling.

Ondertussen bestudeer ik het brede aanbod aan vleessnacks. Balletjes gehakt, frikandellen, gehakstaven, kroketten en zelfs de Knoepert. Tankstations zijn bijzonder verheffende plaatsen.

Nadat ik het te lang duren vindt in de rij voor de broodjes valt mijn oog op een panini met ei in de kant-en-klaar vitrine. Dan dat maar, blijkbaar is er toch nog aan de vegetariërs gedacht. Terug in de auto blijkt dat er ook spek op zat. Tja. Smaakte best overigens.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *