Het luisterend oor van een parkeerautomaat

Een kwartier te vroeg parkeer ik, dicht bij de parkeerautomaat. Het begint langzaam licht te worden buiten. Jasje aan, jas aan, naar de automaat. Vanaf 9 uur betalen. Pas erin, knop, knop, knop. Parkeerautomaten reageren zelden snel genoeg naar mijn zin. Saldo tekort op de chipknip. Hiermee mag ik maar tot kwart voor 10 staan, terwijl ik tot minstens 11 uur verwacht te blijven. Ik heb maar tachtig cent in munten bij me, dus daar overtuig ik de automaat ook niet mee. Had ik dat brood gisteren toch gewoon moeten pinnen.

Dat kwartier te vroeg had ik willen gebruiken om wat stukken te bestuderen die gisteravond om tien over elf binnen zijn gekomen. Ik heb al vluchtig de samenvatting doorgenomen op de telefoon, en onderweg bedacht met welk argument ik ze van tafel kan vegen. Maar, onlangs geleerd, drie argumenten zijn beter dan één argument om je redenering te onderbouwen.

De parkeerautomaat luistert overigens niet naar argumenten, dus ik zal een automaat moeten vinden. Mijn kwartier gebruik ik dan maar voor een wandeling naar het centrum, waar vast wel een bank zit.

Langs bruine kroegen, restaurants en winkels die hun bloeitijd lang achter de rug hebben en nu alleen nog voor vintage door zouden kunnen gaan. Scholieren komen met tegemoet. Verderop zit een ROC.

Voorbij de stoplichten zie ik een logo van ABN Amro. De voetgangerslichten staan veel te lang op rood naar mijn zin, maar ik weersta de neiging over te steken en door rood te lopen. ABN heeft een betaalautomaat buiten om cash geld te halen. En binnen, in het filiaal, een oplaadpunt voor de chipknip. En de deur zit op slot.

Anno 2012 had ik natuurlijk als mondige burger met een kort lontje #fail kunnen twitteren. Maar ach, ook dat is een argument waar een parkeerautomaat niet naar luistert. Dan maar terug. Bij de bakker zijn de ramen beslagen en wordt het verse brood in schappen gelegd. Ik koop een zak rozijneneierkoeken – zogenaamd voor de lunch – en om een tientje briefgeld stuk te kunnen slaan.

Later blijken in de auto nog een paar munten te liggen voor parkeerautomaten.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *