Nieuw eiland ontdekt

Sinds enige weken volg ik Nederland van Boven, een documentaireserie van de VPRO over Nederland op grote schaal. Vooral vanwege de mooie beelden die uit de helikopter zijn gemaakt. Het schoolmeesterstoontje is wat vervelend, maar de sociaal-geografische inhoud wel weer leuk, al weet ik het meeste wel.

Maar. Nu blijkt er gewoon een eiland in het IJsselmeer te bestaan waarvan ik het bestaan niet eens wist. En dat eiland bestaat al sinds 2004. Het heeft de weinig inspirerende naam de Kreupel. Voor ontdekkingsreizigen hoef je dus niet naar de Zuidpool, op ons eigen IJsselmeer ligt ook al een terra incognita.


Comments

7 reacties op “Nieuw eiland ontdekt”

 1. EN die vulkaan dan, onder de Waddenzee? Kende u die al?

 2. Ik krijg een visioen van een excursie. Misschien valt er wel wat te Urban Exploren. ๐Ÿ˜‰

 3. maarten avatar

  @ijsbrand: ja, die van die uitgedoofde vulkaan onder de Waddenzee kende ik.

  @Elise: mwoah, zover ik gezien heb staat er geen enkel gebouw, en zijn er dus ook geen kelders ๐Ÿ™‚

 4. Oh, dat zei ik!
  Ik vind het een heerlijk programma: door het land reizen vanuit mijn luie stoel :).

 5. Interessant. Zou er ook leven zijn op dat eiland?

 6. maarten avatar

  Massa’s vogels leven er en je kan er tegenwoordig ook in de natuurhaven overnachten: http://www.dekreupel.nl/index.php?page=natuurhaven

 7. vogeleiland ja. moesten er een keer ’n end voor omvaren, toen ze het nog aan ’t opspuiten waren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *