Grensoverschrijdend

Volgens utopisten doorbreekt internet grenzen. De moderne techniek stelt ons in staat om mensen te ontmoeten die we anders niet zouden ontmoeten. Als ik dan mijn twittertijmlijn afschuim staan daar vrijwel allemaal Nederlanders op die in grote steden als Utrecht, Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam of Leiden wonen. Flickr bied wel iets meer over de grens contacten maar echt diep gaat dat zelden.

Nee dan kan je beter gaan hardlopen langs het kanaal waar de schepen liggen die reisjes langs de Rijn maken. Jazeker, die bestaan nog en in deze tijd van het jaar liggen die er elke week wel. Vandaag werd ik geroepen vanaf een van de aangemeerde schepen. Een mevrouw vroeg in het Duits of ik iets op de post wilde doen. Van over de reling kreeg ik een zakje met vier ansichtkaarten toegeworpen. Nu liggen vier ansichtkaarten van Amsterdam die ik mag versturen naar onder andere Tulln in Oostenrijk.

Voor het doorbreken van grenzen moet je dus gewoon een rondje gaan rennen.

(Ik overweeg de ansichten van Amsterdam nog te vervangen door ansichten van Utrecht).


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *