Verschillende onderwerpen

Zoals u ongetwijfeld weten leven we in een tijdperk van digitale informatieovervloed. Om die stortvloed aan mails en documenten een beetje te lijf te gaan zijn er (volgens mijn beperkte inzichten) grofweg twee methoden: alle in mapjes stoppen (hierarchisch) en alles voorzien van tags (zoektermen). Een van de spelregels bij de hierarchische benadering die ik leerde was dat je nooit grote hoeveelheden documenten op moet bergen in een mapje ‘divers’ of ‘overig’ want dan vind je ze nooit meer terug als je ze niet op een andere manier ontsluit.

Nu was ik vorige zondag in Nijmegen, en daar bezocht ik onder meer het plaatselijke museum ’t Valkhof. ’t Valkhof is voorzien van een mooie collectie Romeinse spullen en andere onderdelen van de Nijmeegse geschiedenis. Ook stond er een mooie oude houten kast. Zou niet misstaan in het interieur van mijn toekomstig huis. Op een van de lades van die kast stond het volgende etiket:

divers


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *