In Maastricht

Vandaag was ik mee met , oftewel het project 12 Steden, 13 Foto’s, waarbij Elise 12 provinciehoofdsteden bezoekt, en daar 13 foto’s van bepaalde thema’s maakt. Om iets voorbij 12 uur arriveerden we in Maastricht, waar we naar de binnenstad liepen. Al snel vonden we de thema’s Kenmerkend en Water. We passeerden de Hellepoort. Bijna, dan. En poef, daar was ook de Blauwe deur en twee meter verderop troffen we Stippen.

Zo ging het fotograferen voorspoedig, en na een bezoek aan de Onze Lieve Vrouwebasiliek, stelde ik voor een bakkie koffie te doen op het terras op het Onze Lieve Vrouweplein.

Binnen en buiten de Onze Lieve Vrouwebasiliek

Drie uur later kwam de rekening. Koffie, vlaai. soep en ijsthee’s. Als ik in Maastricht rondloop vermoed ik dat de stad volledig bedacht en geexploiteerd wordt door horecamensen, zo veel fijne gelegenheden lijken daar te zijn.

‘Maar is dat nu geen probleem’, vroeg ik aan E., ‘nu moet je de rest van de foto’s nog vinden in korte tijd. ‘Welnee, al die dingen zijn makkelijk te vinden. En het maken van goede foto’s heb ik al lang opgegeven. Daar heb ik dus geen zin in, hèh.’ Gelijk heeft ze. Een beetje in de zon op het terras zitten, dat is minstens zo belangrijk.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *