Bij 10 jaar webloggen

Onlangs las ik de Steve Jobs biografie. Een van de opvallende zaken in dat boek is de juiste persoon op de juiste plaats, op de juiste tijd, en de juiste ontmoetingen. Na een jaar of tien kijk ik ook zo wel eens naar dat webloggen. De jaren 2003 – 2006 waren jaren waarin ik tijd had. Misschien wel iets te veel. Het idee dat je met één druk op de knop iets kon publiceren wat iedereen kan lezen heeft me al lang gefascineerd, en ineens kon het, en gebeurde het.

Exact 10 jaar terug schreef ik een eerste post. Stukje 2000 is van een jaar of 5 geleden. Dit is stukje 2.681 en aangaande het aantal weblogmeetings of andere bijeenkomsten uit dit blog ontsproten ben ik de tel kwijt.

Als het over cijfers gaat: opvallend genoeg is dat de gratis bezoekersteller op dit weblog al sinds juni 2003 meegaat en ook sinds die datum dezelfde layout heeft. Herinnert u zich NedStat nog? Dit lijkt erop. Eigenlijk zou ik de aanbieder eens moeten bellen of ze het in de lucht willen houden tot in de eeuwigheid. Als internetfossiel, wel te verstaan. Het aantal bezoekers is voor het overige geen vermelding meer waard.

Vanmiddag reed ik over de A50 en vroeg ik mij af waarom er bushaltes staan langs de A50, midden op de Veluwe, op plekken waar ik me niet kan voorstellen dat iemand kan uitstappen. Een weblogstukje waard. Een rondje googelen verder bleek dat bedoeld is voor wandelaars op de Veluwe. Geen stukje waard, het raadsel is al opgelost. De vraag die resteert is waar ter wereld nog raadsels over zijn die nog niet door Google zijn ontdekt, want dan kan je wat verzinnen. Weblogstukjes ofzo.


Comments

3 reacties op “Bij 10 jaar webloggen”

  1. De link naar het eerste postje gaat niet naar het oudste postje — voor bezoekers tenminste.

    Maar, lokwinske. Tien jaar continuïteit maakt u nog net niet tot weblogdinosauriër. Meer tot een levend fossiel.

  2. Linkje is gerepareerd

    *Als een nautilus door de weblogwateren zweeft*

  3. Ook Gij Brutus – – van harte met uw decennium – – gewoon doorgaan – – overigens – – wij blijven u volgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *