Dus ik was in Brussel terwijl de tractoren er door de straten reden voor een groot boerenprotest. Misschien meer daarover een ander keer. Toen ik terug was bij de auto stond een aanzienlijk deel van de ring vast.
Met navigatie op groot scherm besloot ik dan maar door Brussel te rijden. Het was nog net licht en goed, zonnig weer, dus een tocht van stoplicht naar stoplicht zat er best in.
Buurten als Molenbeek, Tuinwijk Diongre, Ganshoren, Jette en Berchem klinken niet allen divers, maar zijn qua uiterlijk ook zeer divers. Met een auto er doorheen rijden tijdens de spits is geen ideale optie om ze te verkennen, maar er is wat te zien.
Bij het stoplicht zag ik dit blok.

Gouden zonlicht maakt alles mooi en vandaag moest ik denken dat dit bijna de oorspronkelijke schets van de architect moet zijn geweest. Al zal daar geen stoplicht op hebben gestaan.
Er was zo’n app, een paar jaar terug, waarmee je de stijl van een schilder kon toepassen op een foto. Dat was het idee waarmee ik speelde vandaag: kan je de render ook achteraf namaken? Verzinnen hoe het bedoeld kan zijn. Dit ooit-futuristisch gebouw leent zich ervoor.


Op een kaart uit ongeveer 1989 tref ik ‘Arc en Ciel’ aan. Regenboog.

En zo tref ik dat dit blok ook op de inventarisatie van monumenten in Brussel voorkomt en er een Belgische funda-advertentie is voor een penthouse op de bovenste verdieping. Impressie, werkelijkheid, wat is het verschil nog. Voor ruim 4 ton woon ik in deze artist impression.
Geef een reactie