Kaasvervanger

Een paar weken terug verbleven we in een b&b waar de eigenaar vanuit een activistisch perspectief een veganistisch ontbijt serveerde. Smoothies, broodjes, helemaal prima. Sindsdien experimenteer ik met kaasvervangers. Kwestie van alle soorten een keer kopen en proeven. Je bent je eigen testpanel.

Met de plantaardige plakken is het net als met vleesvervangers: hoe meer het is aangemaakt met kruiden, hoe beter de smaak. De komijnekaas is beter dan de Goudse, net als de rookkaas. Dat zorgt meteen voor ruimte voor verdere ontwikkeling. AH heeft al een tomaat oregano smaakt geïntroduceerd dus het is wachten op karamel-zeezout, joppiesaus of knoflook-gebakken ui.


Commentaar

2 reacties op “Kaasvervanger”

  1. De AH chili is hier favoriet, perfect voor een tosti. Smelt net even anders dan “normale” kaas, een beetje zoals brie. Maar dan plantaardig.

  2. Eline avatar

    Jouw stukje doet me denken aan dit kookboek, en zelf experimenteren met vegan kazen maken.

    https://www.goodreads.com/book/show/13631026

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om te reageren op je eigen site, voer de URL van je reactie in die een link naar de permalink URL van dit bericht moet bevatten. Je reactie verschijnt dan (mogelijk na moderatie) op deze pagina. Wil je je reactie updaten of verwijderen? Update of verwijder je bericht en voer de URL van je bericht opnieuw in. (Meer informatie over Webmentions.)


Backlinks

Geen verwijzing.