Zwart

Aangezien ik momenteel twee dagen met de trein naar het werk ga, heb ik meer tijd om boeken te lezen. Ondertussen las ik De verjaardagen van Hanneke Hendrix, Publiek Vastgoed van Marc van Leent en Vanished Kingdoms: The History of Half-Forgotten Europe van Norman Davies.

Op een ochtend stond ik voor de boekenkast, op zoek naar die Hermans met die zwarte kaft die ik pas had gekochter al weer even stond. Hoe ik ook keek, ik kon het boek niet vinden. Het nadeel van openbaar vervoer is dat je op tijd moet zijn, verondersteld dat je vervoersmiddel ook op tijd is. Het concrete gevolg van dit principe was dat ik mijn Hermans niet kon vinden zonder de trein te missen.

Bij nadere inspectie bleek het boek blauw te zijn, maar dat soort veronderstellingen kloppen bij Hermans wel vaker niet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *