filmvanalledag

roestig weblog

Prachtig

Het asfalt van het fietspad glimt na een forse regenbui. In de zon droogt het snel, maar nu is het nog nat. Alles ademt de verfrissing van een zomerbui. De bomen druppelen na.

Met de wind in de rug naar de stad. Parkeren op het Domplein, waar de toeristen de foto’s van een kerk maken – een kerk die voor de helft niet meer bestaat. Tussen de Japanners door wandel ik naar de bibliotheek voor een paar reisgidsen over Japan. Ja, Japanners komen mijn stad bekijken en ik ga hun land bekijken.

Mooie mensen lopen op straat met koffiemokken. Fijn. Vanochtend heb ik, verleid door de geur van een opengescheurd pak koffie, maar meteen koffie gezet.

Bij de bibliotheek ben ik binnen vijf minuten klaar en loop naar de naastgelegen boekhandel.

Voor de vakantie mogen er tenslotte wel een paar boeken mee. Ik koop Norwegian Wood van Murakami. Niet bijster origineel, want iedereen heeft het over deze schrijver. Maar anderzijds: ik ga wel naar Japan, dus over Japan lezen is logisch. Bovendien ben ik wel benieuwd, wat dat dan is, als iedereen het er over heeft.

Zo is er één boek voor onderweg. Eigenlijk zoek ik er nog twee. U nog tips?

7 Comments

 1. Alle titels van Stefan Brijs, Eindelijk de zee van Thomas Verbogt (vakantieklassieker van mij), Alles over Tristan van Tommy Wieringa (andere titels ook, maar deze is onbekender en zeker aan te raden), Het einde van mensen in 1967 van Herman Brusselmans, De waarnemer van Wim Kayzer.

 2. Laat ik nou vanmiddag bij diezelfde boekhandel zijn geweest. 🙂
  Ik kocht er o.a. de nieuwe Bret Easton Ellis en na een betrouwbare tip The Imperfectionists van Tom Rachman, waar ik erg benieuwd naar ben. Verder heb ik nog aardig wat liggen van Paul Auster, maar als ik het me goed herinner heb je die allemaal al gelezen. Ik ga na mijn huidige Auster eindelijk ook The house of leaves van Danielewski lezen.
  O en ik vind Murakami ook erg prettig leesvoer en wil graag in je rugzak mee naar Japan! *jaloers*

 3. @Cyriel:dat zijn in ieder geval grotendeels onbekende titels voor mij, ga ze bekijken. Brusselmans doe ik alleen als ik niks kan vinden
  @quirk: Bret Easton Ellis ben ik al eens in gestrand en van Auster heb ik inderdaad veel gelezen. Heb je Onzichtbaar al

 4. Dan kan ik beter een oogbol meegeven, dan kan ik al dat moois daar tenminste zien. 😉

 5. Ruk jij gerust een oogbol uit, dan neem ik die wel mee. Of kom ik daarmee de douane niet door?

 6. Tja, dat valt vast ook onder liquids & gels..

 7. Ach, zolang het onder de 100ml blijft, is er niets aan de hand en misschien knijpen ze wel een oogje toe..

  Boekentips: “Politics” van Adam Thirlwell, of als je per sé in Japanse sferen wilt blijven, dan is “Sneeuwland” van Yasunari Kawabata een aanrader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2019 filmvanalledag

Theme by Anders NorenUp ↑