Gisteravond speelde Arcade Fire op Pinkpop en het concert werd live uitgezonden. Zelden heb ik zo vrolijk staan springen bij een livestream. Als u ‘m ook wil zien: ondertussen staat het concert op Youtube. Aanrader, zeg maar, en dat is een understatement.

Reeds twee keer zag ik Arcade Fire live, en hopelijk komt daar nog een derde keer bij. (Er is nog geen nieuw optreden in Nederland aangekondigd, maar goed, geduld).

Dat bracht me tot een lijstje van artiesten die ik eerder zag optreden en waar ik nog eens heen wil (en die nog niet aangekondigd zijn). Alfabetisch, want prioriteren is zinloos. Nou ja, misschien is er toch een beetje A en B categorie, maar dan liever A en A+ categorie.

Arcade Fire
Bruce Springsteen
Fuck Buttons
Sigur Ros
Wilco

Einar Stray (bij voorkeur opnieuw op de rug gelegen op een grasveldje, in de zon, ogen gesloten)
Frank Turner
Kings of Convenience
The Field
The National

(En morgen weer een ander lijstje, want zo zijn deze dingen)