filmvanalledag

roestig weblog

Concerning hobbits

In de recensie van de nieuwe Hobbit-film schrijft NRC vandaag dat er wordt nagedacht over verfilming van the Silmarillion. Dat kan toch alleen maar een mislukking worden, lijkt me. Er is al nauwelijks sprake van een coherent boek, meer van een samenstelling van Tolkiens nagelaten geschriften. De moeite, maar dan moet je wel Tolkienliefhebber zijn. Behalve een verhaal rondom Beren en Luthien lijkt me er te weinig Hollywood in zitten. Het probleem: om het liefdesverhaal van Beren en Luthien te begrijpen moet je het complete verhaal van de schepping van de wereld, het maken van de Silmarils en de tocht van de Noldor ook vertellen.

Gelukkig is er satire. Life of the Tiber – een soort De Speld – schrijft Peter Jackson Announces Plans for 72-Part Movie Series of The Silmarillion.

Jackson then unfolded his plan for Tolkien’s The Silmarillion, which begins with a mythological account of the creation of Middle Earth and culminates in the great battles of the Elves during the First Age. “The first film in the series is set to come out in Summer 2016. Then, every two years from 2018 to 2160, the following installment will be released.”

Eerst maar eens deel 3 van de Hobbit gaan zien, deze kerst.

1 Comment

  1. Ja echt, vaak bloggen. Ik lees je graag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2019 filmvanalledag

Theme by Anders NorenUp ↑