Via Facebook kwam de volgende oproep langs:

Het idee is om Facebook te vullen met muziek in plaats van al die selfies en sensatieverhalen over hoe geweldig je leven wel niet is.
Als je op ‘vind ik leuk’ klikt zal ik je een letter geven.
Jij moet dan een artiest of band vinden die met deze letter begint en een nummer van hun op jouw tijdlijn plaatsen.

Een kettingbrief, oftewel een stokje zoals dat vroeger heette. Via Facebookvriend M. kreeg ik de letter N. Na twijfel over the National en Nicolaas Jaar kwam ik bij the New Earth Group. Deze Rotterdammers maken een instrumentale mix tussen jazz, krautrock, progrock en van alles.

The New Earth Group

The New Earth Group, Metropolis, Rotterdam, 2009

In 2009 kwam ik ze tegen, vlak buiten het festivalterrein van Metropolis in Rotterdam. Daar stonden ze in de zon een grote stroom vertrekkende bezoekers te vermaken met hun jamsessies. Diezelfde dag heb ik via Bandcamp hun album gedownload (en later ook de opvolger gekocht).

Al hun muziek kan je via de website luisteren.