Over dit weblog

Film van Alledag. Weblog sinds februari 2003.

——

De magie van het internet is dat je van niets iets kan maken. Eind jaren 90 leerde ik wat html en bouwde een homepage. Rond 2001 ontdekte ik Blogger, was er de nieuwsbrief Smallzine en startte ik in februari 2003 met dit weblog. Idee: kleine scenes uit het dagelijks leven beschrijven, als was het een film. Als ik het nog een keer over zou doen, zou ik een minder metaforische naam hebben gekozen. Maar overdoen bestaat niet; bovendien: je bent zo goed als je laatste stukje.

Zo kwamen de gouden jaren van het weblog. Er kwam een domein, weblogmeetings, vriendschappen. Er kwam een baan en echte verplichtingen en steeds meer concurrerende sociale netwerken. Dagelijks een stukje werd iets minder vaak, en steeds minder vaak.

In 2017 startte ik nog een nieuw geografisch weblog, het verhaal van de plaats. Het werd nooit een doorslaand succes en bleef bij ongeveer 20 posts in 5 jaar. Ondertussen heb ik ze samengevoegd.

Anno nu is het format wel een beetje losgelaten en schrijf ik over alles wat me interesseert. Dat is gelukkig nogal veel.

——

Sommige posts zijn eerder ook gepubliceerd op andere platforms zoals Twitter en Instagram.