Absolution

Al een tijdje is het nieuwe album van Muse te gast op mijn iPod. Al kan die natuurlijk ook in de cd-speler, maar die gebruik ik niet zo veel meer.

‘En, is het wat, dat nieuwe album?’ hoor ik u vragen. Dat wilde ik nu net gaan vertellen. Absolution is een heel best album. Net als op de vorige twee albums laat Muse weer een goed samenspel horen van gitaar, drum, zang en piano. Juist die piano is een hele sterke zet. Vergelijkbare muziek zonder piano zou ten onder gaan aan het eigen gewicht. Hier is het juist de piano die voor een lichte, verfrissende toon zorgt. En zo bevat dit album 12 snel aaneengespeelde nummers (laat u niet verrassen: op het album staan formeel 14 tracks, maar daarbij zit een intro van 20 seconden en nog een tussenstukje).

Soort van conclusie: goed, professioneel gemaakt album.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *