In de trein (4)

Dankzij gladde sporen werd het gezellig in de trein. Want vanwege die sporen viel 60% van de treinen uit. En er kon schijnbaar ook maar een enkel treinstel ingezet worden. Het gevolg was te voorspellen: na twee stations kon er niemand meer bij. Maar gedeelde smart is halve smart.

Ik knoopte een gesprek aan met een aantal ambtenaren die onderweg waren naar het ministerie van onderwijs. Ze bespraken de dageljkse stroom proefballonetjes die in de Spits stond.

Een kamerlid met tekort aan mediaaandacht had een paar dagen geleden geroepen dat alle mensen die er nu uitgingen bij Defensie maar voor klas moesten gaan staan. Juist. Dan behandelen we vanaf nu alleen nog maar veldslagen bij geschiedenis. En passant voeren we een nieuw vak in: hogere krijgskunst. Je wordt toch moe van dit soort populisten die zo nodig snel willen scoren.

En de trein reed gleed schaatste over de gladde sporen het station binnen


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *