En de wereld draait door

Ik zat achter de computer en werkte. WordPerfect stond aan en ik was bezig een begrippenlijst op te stellen. En passant vertaalde ik daarbij ook nog een aantal begrippen vanuit het Engels naar het Nederlands, wat ik achteraf beter niet had kunnen doen.

Sommige termen laten zich nu eenmaal niet vertalen. Het zijn ondingen, en ze willen niet. Of eigenlijk wilde ik niet. Want ik was te lui het woordenboek te pakken.

De radio spuwde deuntjes uit zoals alleen een radio dat kan doen. Zonder na te denken en zoals altijd met net te weinig kwaliteit om het echt leuk te maken, maar net weer zo goed dat je het gaat missen als je het uitzet. Om drie uur meldde radio iets over een klein vliegtuigje en New York.

Een kwartier later was de wereld veranderd.


Comments

3 reacties op “En de wereld draait door”

  1. …en zal nooit meer hetzelfde worden!

  2. shit ja, ik stond bij de schoenmaker. thuis belde ik lief op het werk.
    ze dachten dat ik een grapje maakte toen ik vertelde dat er nog 1 in vloog

    maar ik geloof niet dat
    de wereld voor mij veranderde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *