Beelden en woorden (3)

Katyo maakte een Aziatische Messias van hem. Jetje liet hem wachten op zijn winkelverslaafde vrouw. Volgens Marieke was het monster de oorzaak van zijn wachten. En bij Zeppo ergerde hij zich aan het te laat zijn van de gast met de pneumatische boor.

Deze foto werd gemaakt in Niagara Falls. Op de achtergrond ziet u nog net hoe de rivier zich in de diepte stort.

Maar hij kijkt niet. Hij is moe na dagen rond te hebben gereisd. Zojuist heeft de gids hier vlakbij een verhaal af staan steken, over de Amerikaanse en de Canadese kant van de watervallen. In een Aziatische taal, waar ik niets van verstond. Daarna mochten ze even rondlopen. Zijn dochter en zijn vrouw heeft hij op de foto gezet. Ze staan kaarsrecht en geposeerd op de foto, zoals bijna alle Aziaten dat hier doen. De foto is hun bewijs; kijk, hier waren we.

Zijn vrouw en zijn dochter zijn doorgelopen, naar de andere kant, zich verdringend tussen de mensen om een zo goed mogelijk zicht te krijgen op de watervallen. Hij kijkt hoe ze verder lopen, en ziet hoe verder op een man over de omheining klimt. Elk jaar kiezen hier tientallen mensen voor zelfmoord, heeft hij gehoord. Maar de man komt terug, triomfantelijk zwaaiend met een fototoestel.

Het is koud, en het dreigt te gaan regenen. Even rilt hij en moet hij aan thuis denken. Heimwee heeft hem te pakken, al weet hij niet precies wat hem naar huis doet verlangen. Door het geluid van de mensen en de waterval hoort hij niet dat de lange man naast hem een foto van hem maakt.


Comments

4 reacties op “Beelden en woorden (3)”

  1. he, jammer dat het geen monster was… M

  2. Sorry, drukt per ongeluk op enter… aar watervallen zijn ook prachtig om naar te kijken. Maar daar had hij geen behoefte aan…

  3. Ik kon toch echt zweren dat hij geen zin meer had in winkelen, zijn vrouw, zijn hele huwelijk. Nou ja, moe was hij in ieder geval wel.

  4. Ah, de Messias wist gewoon niet dat hij de Messias is dus ๐Ÿ˜‰
    (in welke aziatisch land is het eigenlijk? China?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *