Kletsen over muziek

(…)

En Nederlandstalig, ja dat vind ik ook leuk, als het maar niet te sentimenteel wordt.

– Een beetje sentimenteel vind ik wel wat, Andre Hazes enzo.

Andre Hazes, nee niet meer dan een nummer voor mij.

– Oh, dat kan ik wel langer horen. Ik verdraag wel een of twee cd’s.

(…)

Happy hardcore, dat is nostalgie als je dat terugziet.

– Net zoiets als de eerste cd die je kocht, ook zoiets waarbij je je nu afvraag waarom je die ooit kocht. Wat was jou eerste cd?

Een cd van Rene Froger.

– Die van mij eentje van Sash!, van die Duitse house.

(…)

Naar aanleiding hiervan: wat was uw eerste cd (of lp, voor de oudere lezers)?


Comments

10 reacties op “Kletsen over muziek”

 1. De eerste was “The Plan” van The Osmonds, nog aan de hand van mijn moeder. De eerste die ik echt zelf kocht was Status Quo “Live” uit 1976. Die laatste reken ik nog steeds tot de toppers in mijn inmiddels redelijk gegroeide collectie.

 2. Zal ik het bekennen? Thriller.

 3. Oi…hier nog een bekenning *slik* ‘Hoezo’ van Clouseau…

  Maar ik wasnog heel jong, maar 13, en dan mag dat nog wel.

 4. Ehm.. volgens mij had ik wel eerst wat singletjes gekocht, maar mijn eerste LP… oei, durf ik het wel te vertellen… New Kids On The Block. Tja, ik was jong en zij ook en later ben ik er helemaal overheen gegroeid ๐Ÿ™‚

 5. uhm, iets van clannad geloof ik, maar ik weet niet meer welke.

 6. Het eerste singeltje was Nikita van Elton John. De eerste elpee was er eentje van een grafherriegroep, Warlock. Lang, lang geleden, in ver vervlogen tijden…

 7. Ik weet nog wel dat ‘Go West’ van de Petshop Boys het eerste singeltje was dat ik in m’n bezit had. Ik kreeg het cadeau. De eerste cd die ik gekocht heb? Pfff… goeie vraag. Het zou goed kunnen dat dat ‘Snowed In’ van Hanson was.. Maar… dat weet ik dus nie zeker..

  @Jetje: Nikita van Elton John… Hahaha, ik lach je niet uit hoor, maar wist je dat er in dat liedje een vreeeeeeselijke grote fout zit :))))

 8. ciske de rat!
  Wat heb ik gehuild bij de film! En vond ik Danny de Munck leuk.

 9. Exact weet ik het niet meer maar ??n van deze moet het geweest zij: ‘Aurora’ van Nova, ‘Hey You The Rock Steady Crew’ van de Rock Steady Crew of iets. Maar da’s later allemaal nog goedgekomen met mij, gelukkig…

  ๐Ÿ˜‰

 10. Kiss : “Love Gun” in 1978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *