Totdat de bom valt (slot)

De hype was niet van de lucht rondom de introductie van het laatste album van U2, How to dismantle an atomic bomb (HTDAAB) genaamd. En nu ligt het album bijna een week hier, en zijn de stofwolken een beetje opgetrokken.

De aankondiging was dat U2 op dit album terugging naar de jaren ’80, naar waar het ooit begon. Daar kan ik kort over zijn: het heeft niets met de jaren ’80 te maken. De verstildheid van Boy en October is niet terug te vinden. De politieke boodschap van War is er niet. Het komt niet in de buurt van de sfeer die op The Unforgettable Fire en The Joshua Tree bestaat. Het komt nog enigszins in de buurt bij Achtung Baby, en vooral het in 2000 uitgekomen liedje Electrical Storm zou wel op dit album passen.

En wat is het dan wel? Gewoon een album met goede en minder goede liedjes, die redelijk licht verteerbaar zijn. Maar niet iets voor een bijstelling van uw albumjaarlijstjes, en al helemaal niet zo’n hype.


Comments

3 reacties op “Totdat de bom valt (slot)”

  1. Ze moeten er maar gewoon mee stoppen. Maar goed, dat roep ik al jaren.

  2. @George: en ik denk dat je nog wel jaren door kan gaan met roepen. Als (bijna) roepende in de woestijn.

  3. Bono gaat door tot zijn 85e vrees ik. De u2 worden de stones van de jaren 20.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *