Bij de dood van eem megawup

Voor mij reed een Duitse tankwagen, toen ik de A16 op draaide. We gaan steeds langzamer. 110. 100. 90. 85 in de bocht. Ik denk aan terugschakelen, maar voordat we echt stilstaan ben ik van baan gewisseld. Ik schuif nog een baantje op, en kies voor afslag Kralingen.

Beneden sta ik vooraan bij het stoplicht. Achter mij en naast mij schuiven auto’s geduldig aan in de wachtrij. LInks van mij komt een Fiat staan, zo’n koekblik. Er zit een mevrouw achter het stuur, en een jongetje klimt heen en weer op de bijrijdersstoel. Het raampje staat open, en het jongetje op de bijrijdersstoel laat zijn megawup uit het raam hangen.

En laat het ding op het asfalt vallen, uit de auto. Hij kijkt beteuterd. Moeder ziet het, en inventariseert de situatie in een oogwenk. Ze besluit niet uit te stappen. Mijn stoplicht gaat op groen en ik rij de stad in. In de binnenspiegel ligt de megawup nog steeds op de grond. Een groot drama lag in het verschiet, maar de afloop is onbekend.


Comments

8 reacties op “Bij de dood van eem megawup”

 1. Een grote norse vrachtwagenchauffeur heeft hem overreden. Perongelukexpres. Heeft nog steeds niet kunnen verwerken hoe het met Nederland is afgelopen een paar weken terug…

 2. Nee, een lief klein meisje deed een poging de Wup op te rapen, maar had niet door dat het zo’n drukke kruising was…

 3. Uh, tenzij ik iets niet helemaal goed begrijp: er zit dus een jongetje op de voorstoel, zonder gordel om (of iig dermate losjes dat-ie heen en weer kan kruipen)?

  Dat is niet alleen strafbaar, dat is ook nog eens heel erg stom. Als mevrouw Inschatting ineens op de ho-houwer moet ligt eerdergenoemd zoontje (evt MET wup) mooi op de motorkap.

  Wel de verantwoordelijkheid om geen domme reddingsacties voor wuppen te organiseren, maar niet om je kind op een veilige plek neer te zetten. Way to go.

 4. maarten avatar
  maarten

  @Max: dat is een volledig terechte opmerking bij dit stukje.

 5. zeppo avatar

  dood?!
  maar misschien heeft een andere automobilist ‘m nog gered, toch?!

  voor de rest sluit ik me aan bij max

 6. Zat het kind los in z’n zitje?

 7. Dan moet je toch een hekel aan je kind hebben om hem zo los door je auto te laten klimmen.

 8. Arme wup! Dat komt nooit meer goed! Ik kreeg zaterdag drie wuppen van een vriend. Omdat ik die gemist had. Vond ik toch leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *