In de trein (42)

Op de heenweg een echtpaar van midden vijftig. Nadat we gestopt zijn in Driebergen-Zeist, Veenendaal-de Klomp remt de trein alweer af voor Ede-Wageningen. ‘Het lijkt wel een stoptrein, vroeger…’ zeurt ze met enige hoofdstedelijke arrogantie. Om eerlijk te zijn heb ik Veenendaal-de Klomp ook nooit zo goed begrepen. Hij leest. Martha Nussbaum. Met een vulpotloodje erbij, zorgvuldig streepjes zetten in een boek dat minimaal 700 bladzijden telt.

Op de terugweg een jongen met een potlood die zinnen onderstreept in een boek. Hij leest Martha Nussbaum. Alweer een! Ofwel Nussbaum is zonder dat ik het opgemerkt heb een hype geworden, of ik ben gisteren de complete Nussbaum-lezende-populatie van Nederland tegengekomen. Vermoedelijk dat laatste.


Comments

2 reacties op “In de trein (42)”

  1. Dat zijn boeken waarin onderstreept m?et worden. Gek.

  2. Wel verdraaid, ik heb ook nog een boek van haar liggen! Nu durf ik het niet meer met goed fatsoen in de trein lezen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *