Waar rook is

Donderdagochtend, hemelvaartsdag. Half tien. Er is geen kip op straat, en ook geen hond of mens of wat voor zoogdier dan ook. Ik breng mijn oud papier weg. Terwijl ik terug naar huis loop zie ik bij een van de buren rook naar buiten komen door de balkondeur die net op een kier staat. Tamelijk veel rook. Zodanig dat het er niet zo normaal meer uitziet. Ik snel naar de voordeur toe. Dat is puur eigenbelang, want als het huis van een van de buren ongestoord afbrandt zou het mijn wel eens mee kunnen gaan, en dat wil ik graag voorkomen. Dat ik en passant nog iemands leven kan redden is mooi meegenomen. Ik bel aan en even later wordt de voordeur open gedaan, terwijl er veel rook naar buiten komt. ‘We hebben een nieuwe rookmachine gekocht en die zijn we even aan het testen’


Comments

3 reacties op “Waar rook is”

  1. heb jij artiesten als buren?

  2. : ) was dat afgelopen week de aanbieding van de Aldi?

  3. Wat moet iemand nou met een rookmachine? Dat is toch wel een erg ingewikkelde manier om het huwelijk weer wat ‘spannender’ te maken… ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *