In de trein (47)

(Fait divers uit het grootste reservoir van dagelijkse opvallendheden. Ik ben aan het opruimen.)

Een dame die twee foto’s uit haar handtas haalt, ze vluchtig en stiekem bekjkt en dan weer weg doet, en dat je er bij verzint dat ze dat elke ochtend doet, een ritueel om niet te vergeten wat op de foto’s staat, en dat bij de foto een hartverscheurend verhaal van herinnering moet horen. (Maar wat dat verhaal dan precies is kan ik weer niet verzinnen).

*

Twee jongens die het leven beschouwen en iets geleerd hebben, namelijk Caesars Veni vidi vici en dat nu elke drie zinnen bezigen, en dat de vraag is wat ze gezegd hadden als Caesar die Pharnaces II nooit verslagen had.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *