Het grote waarom

Terwijl ik de roltrap aan de Jaarbeurszijde op loop, bedenk ik me dat het wel tamelijk vroeg is, om op zondag voor negenen al op het station rond te lopen. Zelfs de stationssupermarkt is dicht. Het enige dat rond loopt is een paar groepjes ski-reizigers met hun enorme tassen.

Bij de traverse loopt een jonge vrouw naar mij toe. Ze heeft knalrode lippenstift op. ‘Mag ik je wat vragen?’ Ze heeft wat kleingeld in haar hand. ‘Zou je dit aan die meneer daar willen geven?’ Ze wijst naar de accordeonist die twintig meter verderop zit te spelen. ‘Oh, jawel hoor’, antwoord ik, om het geld – anderhalve euro – in ontvangst te nemen en die bij de muzikant af te geven. Vervolgens liep ik door naar de kaartautomaat.

Nu kan ik natuurlijk gaan speculeren waarom dit zo gebeurde. Maar het is veel leuker om u even de tijd te geven zelf na te denken en al uw gedachten in bijgaand reactievenster in te vullen.


Comments

2 reacties op “Het grote waarom”

  1. De vorige keer dat ze geld aan die man gaf, drukte hij zijn mond op de hare, en nu wilde ze wel eens zien of hij dat bij u ook deed?

  2. Dat verklaart wel die rode lippen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *