Afhalen

Donderdagavond wandelen we door de straten van Zuid. Anneke heeft daar vorige week een stukje over geschreven en dat ga ik nu ook doen. We zijn op weg naar de snackbar want van koken komt het niet op dit uur. Er hangen bordjes die vertellen dat je vuilniszakken niet op straat mag zetten behalve op de dag dat de wagen komt. Gekleurde lichten komen uit een bruin café. Ik vergeet te kijken of ze asbakken op tafel hebben staan.

Om de hoek zit Snackbar Atoom. Hemelwit TL-licht straalt naar buiten. Ze hebben loempia’s en patat en kroketten, om mee te nemen. Alstublieft, ja, sambal erbij. Terwijl we wachten prik ik een paar plaatjes met de telefoon om vast te leggen wat alleen hier nog kan bestaan. De blauwverkleurde foto’s van menu’s. De twijfelachtigheid van wat achter de toonbank ligt te wachten om ooit opgegeten te worden. De schrootjes aan het plafond, de stoeltjes waar je net aan op blijft zitten. Naar achter, in deze ruimte die men een pijpenla noemt, nog een aantal zitjes op een verhoging. Gratis krantjes zwerven op de tafeltjes.

Thuis smaakt de patat uitstekend. Ze moeten nooit verdwijnen, dit soort zaakjes.


Comments

4 reacties op “Afhalen”

 1. http://www.eet.nu/Apeldoorn/Cafetaria_De_Ridder

  Inclusief bediening met snor en vergeelde friteszakjes. Dat, en ze kennen mij er bij naam.

 2. 🙂

  in mijn stamcafetaria groeten ze ons alsof ze ons al jaren kennen (ik ben altijd samen met een vriend op dinsdag) en ze maken elke week hetzelfde grapje als we weggaan. Is ook wat waard!

 3. ha, de stadsjungle van zuid
  daar moet je toch praktisch een held voor zijn?

 4. Volgens mij is dit de eerste recensie van snackbar Atoom,
  jij kan trouwens ook stiekem foto’s maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *