De opstand

Vrijdagmiddag pakte ik de tram naar het centrum. De tram is vol en ik ga zitten op een van de laatste plekken terwijl anderen verkiezen te blijven staan. Buiten schemert het. Rode en witte lampen van auto’s doorschijnen de vallende avond. Of het kunstlicht er toe bijdraagt weet ik niet, maar de passagiers in de tram zien er slecht uit. Zij hebben een dag van lang werken achter de rug, ik slechts een vrije dag met boodschapjes doen tussen gepensioneerden en stofzuigen. Moegestreden laten de forensen zich huiswaarts voeren.

Bij de twee na laatste halte gebeurt het. Ook vanaf hier kan je naar het station lopen, al moet je een beetje omlopen. Vier of vijf forenzen stappen over het hekwerk. en steken de driebaansweg zonder blikken of blozen over. Ze doorbreken het geplaatste stramien, een losgeslagen bende op weg naar het weekend. Wat ontbrak, was Spartacus als aanvoerder van deze rebellie. Een beetje voorstellingsvermogen blijft nodig.


Comments

2 reacties op “De opstand”

  1. Slechts een vrije dag met boodschapjes doen en stofzuigen resulteert meestal in een schitterende verschijning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *