Vondsten

Iemand raakte iets kwijt, zo lijkt het. En dan bedoel ik niet het groen stuk papier dat weggefrommeld in het betonnenn element. Daar zaten blikjes bier in. Halve liters voor op de zaterdagavond aan de kade, van de goedkope merken. Dronkenschap moet tenslotte niet te veel kosten.

Was het eveneens dronkenschap dat het label van het automerk hier deed belanden? Of balorigheid? Hadden de bierdrinkenden een auto ontdaan van het label, om er een tijdje mee te spelen en het hier aan mijn voeten weg te leggen, het spelen beu en op zoek naar ander vertier?

Of anders, een poging tot sluikreclame om stagnerende autoverkopen tegen te gaan? Of de restanten van een ongeval? Dat hier een zwarte bolide, vierwielsaandrijving in de vierde versnelling door de stad ging, een bocht te kort nam, er uit vloog, tegen de kademuur, berijder geen klachten, inzittende ingeklapte long en ribbreuken en dat daarbij wat van de glanzende onderdelen van de auto waren afgevallen. Nadat alles was opgeruimd was deze over het hoofd gezien, en later door kinderen opgepakt, waarna hun ouders hadden gezegd dat ze geen dingen van de straat op mochten rapen. De kinderen hadden het glimmende ding met pijn in hun hart weggelegd, om door mij gefotografeerd te worden.


Comments

2 reacties op “Vondsten”

  1. Ik vraag mij ook altijd zulke dingen af … ๐Ÿ™‚

  2. En over dat sigaretje
    nog maar te zwijgen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *