Hardloopgedachten (4)

Terwijl ik in het startvak stond voor de Singelloop en voor het eerst in 5 jaar weer eens bijpraatte met R., die ik tegen was gekomen bij de warming-up, viel mij op dat ik werkelijk de enige was die geen apart hardloopshirt had. Dat wil zeggen: ik was de enige die gewoon een t-shirt uit de kast had gepakt, en geen hypermodern poly-plastic-aerodynamisch shirt aanhad. Twee weken geleden waren die dingen in de aanbieding bij Appie H, en had ik er één gekocht. Het was een grote teleurstelling, ’t ding was alles behalve ademend en ik kwam niet vooruit door de warmte.

Met mijn simpel t-shirt startte ik en stortte me de Catharijnebaanbak in. Gedurende de eerste kilometers viel het me op dat er nogal wat bedrijfsshirts rondliepen. Ik besloot een classificatie te maken. Je moet wat, als je tien kilometer gaat hardlopen. Bedrijfsshirts vallen in te delen in

– Juristen

– It’ers

– Stadsbedrijven (gemeente, busbedrijf)

– Bouwers

’t Was een mooie loop, in ieder geval.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *