Een held op Youtube (3)

Het deed me wel stilstaan bij de vraag of ik dan ouderwets ben, met een zekere voorliefde voor papier, pen en vulpotlood. Op last.fm bestaat een groep met mensen die zich verenigt onder de banier ‘I still buy cds’. Over een jaar of wat komt er een groep ‘Ik gebruik nog pen en papier’.

Vanwege ziekte van een collega ging ik maandagmiddag mee op bezoek bij hogeschool om een stukje in een gastcollege te verzorgen. Terwijl ik de basisprincipes van gebiedsontwikkeling uitlegde aan de zaal zag ik een van de studenten zitten met een compactcamera. Op mij gericht, continue. Mijn verhaal werd dus vastgelegd. Geen collegeaantekeningen, maar een collegevideo. Eigenlijk zou ik eens moeten kijken of ik al op Youtube sta. Maar dan: praktisch lijkt het me niet, al je colleges op video vast leggen. Je genereert al snel uren videomateriaal, die niet doorzoekbaar zijn en alleen met veel werk samen te vatten of te structureren zijn. Je moet wel koning in iMovie of iets vergelijkbaars zijn wil dat bruikbaar blijken.

(Gelukkig voor de filmer was onze inleiding maar een kwartier, en ging het daarna verder in workshops).


Comments

4 reacties op “Een held op Youtube (3)”

  1. En ik realiseer me ook wel dat hij gewoon het begrip ‘Film van alledag’ een stap verder brengen was.

  2. Wat me wel practisch lijkt aan zo’n opname: je kunt later, in alle rust, aantekeningen maken. Bij voorkeur wel digitaal (wegens doorzoekbaar) natuurlijk. Wat dat beeld er dan bij moet weet ik eigenlijk niet; aantekeningen op een bord oid lijken me toch een beetje onhaalbare kaart tenzij je met een HD camera komt aanlopen. Toch?

    Je kan het die persoon natuurlijk ook vragen.

    Mocht je op die manier trouwens op de jijbuis terecht komen, hoe sta je daar dan tegenover?

  3. Ik heb in buien van lage concentratie in de collegezaal ook wel eens gewenst dat ik een dictafoon had meegenomen. Maar filmen gaat me iets te ver. Sue the bastard voor portretrecht! ๐Ÿ˜‰

  4. @Max: we kregen al commentaar dat hetgeen we op het bord schreven onleesbaar was achter in de zaal, dus zelfs met een HD-camera… ๐Ÿ™‚

    En verder, wat youtube betreft, ik verwacht dat niet. En twee: ik had het pas tijdens het praatje door, dus kon er ook n

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *