Omdat jullie wél antwoord gaven, een stukje

Enige dagen geleden vroeg ik naar tips voor interessante / relevante musea / tentoonstellingen / exposities.

Ondertussen ben ik naar

1) Gemeentemuseum in Den Haag geweest (fijn ouderwets schilderijenmuseum in mooi gebouw met diverse tentoonstellingen)

2) Graphic Design Museum in Breda geweest (hip en interactief museum met veel touchscreens) (ja, ik ben in Brabant geweest. Over het imago van Breda, Brabant en wat daar bij komt kijken later meer).

3) morgen nog naar de Culturele Zondag te Utrecht (recensie: pm)

Kortom, ik heb niks met uw suggesties gedaan. Schande, en daarom wil ik ze toch even in het zonnetje zetten:

 • Foam in Amsterdam (suggestie van Rutger en Quirk): daar was ik al drie keer geweest in de afgelopen jaren, vandaar dat ik niet weer ben gegaan. Het is een prettig licht museum met altijd wel één interessante tentoonstelling;
 • Groninger Museum (suggestie van Max) is een fantastisch gebouw (meestal vind ik de gebouwen interessanter dan de kunst die er in hangt), hoewel het spoedig gedateerd aan zal doen, ben ik bang. Maar ja, Groningen, dat is twee uur reizen.
 • Antwerpen (suggestie van Sarah): was ik de afgelopen jaren ook al twee keer. Een prettige stad & naar het buitenland – maar ze spreken er gewoon Nederlands. Het fotomuseum kan ik aanraden, de overige musea heb ik nooit gezien.

 • Comments

  Eén reactie op “Omdat jullie wél antwoord gaven, een stukje”

  1. wat heb je gezien op de culturele zondag? was je toevallig ook in db’s? 🙂

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *