Een om hen te vinden

Een paar maanden terug had ik het plan om een muziekweblog te beginnen. Omdat nieuwe muziek vooral een kwestie is van aangereikt krijgen is wilde ik in het oorspronkelijk plan een stuk of 10 mensen uit mijn omgeving met wie ik over muziek babbel uitnodigen om mee te schrijven. Zo kunnen alle genres erop en is er voldoende stroom van stukjes, als iedereen braaf zijn rol vervult. Niet om lange recensies te gaan schrijven, want die sites zijn er al genoeg, maar gewoon om goede muziek te delen.

Muziek tumblen, zoiets.

Maar ja, One ring to rule them all

Dus ook 1 weblog om vol te schrijven en niet nog meer dan dat, anders gaat de rest ten onder aan gebrek aan onderhoud. Dat dreigt nu al wel eens te gebeuren.

Dus post ik gewoon hier wat muziekjes die me de afgelopen tijd zijn opgevallen.Tante Amy McDonald maakte een nieuw album met fijne meezingbare popliedjes. Redelijk inwisselbaar, goed geproduceerd en dat ik het hier noem is vermoedelijk het eind van mijn street credibility. Maar van dat laatste had ik toch al niet te veel.

Iets heel anders. De Katzwijm mix pikte ik ook deze maand op bij Eclectro. Fijn voor op de pod voor een zaterdagmiddag.

Kent u het fenomeen dat u een stuk muziek van binnen en van buiten kent, maar nog nooit naar de tekst heeft geluisterd? Het gaat om de muziek, tenslotte, en veel hedendaagse muziek is vol geluiden waardoor de tekst niet op de voorgrond ligt. Peter Gabriel maakte een album met covers van popliedjes, met slechts strijkers en een piano als begeleiding. Covers hebben regelmatig de neiging compleet overbodig te zijn, maar Peter Gabriel weet er nieuwe liedjes van te maken – waarbij de tekst ineens naar voren komt.


Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *