Uitdoven

Langzaam dooft het uit, mijn weblog. In april heb ik het abonnement nog wel verlengd, dat wel. En vermoedelijk doe ik het volgend jaar ook nog wel. Uit gewoonte. Omdat ik me geen online identiteit voor kan stellen zonder weblog.

De stukjes rondom het verschijnen van Bloghelden deden me nog eens nadenken over dit weblog. Het weblog als fenomeen is over z’n hoogtepunt heen. Statistieken laten al jaren een dalende trend zien. Bezoekersstatistieken zijn leugens, maar er verschijnen ook minder stukjes.

Als ik een verhaal had gehad, had ik al lang een debuutroman geschreven, dacht ik pas. De dingen zijn ook veranderd. Vroeger zat dagelijks in de trein, en had op die manier elke dag een stukje. De openbare ruimte was altijd een inspiratiebron. Het verhaal ligt op straat, maar het probleem is dat ik veel minder op straat kom. De trap op klimmen van de parkeergarage naar de centrale hal levert meestal geen weblogstukjes op.

Is de koek op, na 2.400 stukjes? Zijn er nog enkel kruimels over? De komende maanden zal het duidelijk worden.


Comments

5 reacties op “Uitdoven”

 1. Ja, als ik een verhaal had gehad…
  Klinkt verder helemaal niet herkenbaar, of zo…

 2. Ja, ik probeer het wel, af en toe, maar de verhaaltjes zijn een beetje op. En nieuwe frisse blogs zie je ook nauwelijks meer.

 3. Jamaar, jamaar, ja. Je hebt gelijk. Het wordt steeds stiller in Blogland. Zelfs de fanatieksten schrijven langzaamaan minder. Geef het nog niet op. Misschien heb je geen groot verhaal, voor een roman, maar zijn de kleine verhalen minder waard? En die zijn er nog steeds. En anders hebben we altijd de foto’s nog?

 4. maarten avatar
  maarten

  @quirk: ik zal het niet opgeven. Het is meer een constatering dan een knoop doorhakken.

 5. En toch, en toch he…toen ik je een tijdje geleden zomaar tegenkwam op Twitter, dat had toch wel wat bijzonders hoor. Echt een echo uit het verleden, jij, Dirkie (z’n hondje dan), Roos, Erik, je had toch wel het gevoel dat je echt wat met elkaar deelde.

  Ik ben zojuist even gaan spitten, heb m’n log maar weer eens afgestoft (wist m’n wachtwoord nog!). Nog even 10000 spam comments wegwerken, en dan ga ik het ook maar weer eens proberen. Lekker old-skool een heel stuk schrijven, zonder de 140-tekenbeperking. Lijkt me wel wat! Ik zal eens kijken of ik Lokje ook zo ver kan krijgen ๐Ÿ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *